Järjestö
Paikallisvoiman jäsenet ovat sekä yksityisesti että kunnallisesti omistettuja energiayhtiöitä, joiden toimialana on sähkön ja kaukolämmön tuotanto, myynti ja jakelu sekä näihin liittyvät palvelut. Yhtiöidemme käytössä ovat kaikki energiantuotantomuodot tuulivoimasta turpeeseen. Jäsenmäärämme on kasvanut tasaisesti, jäsenyhtiöitä on tällä hetkellä 54.
Paikallisvoima ajaa jäseniensä etuja niin kansallisella, pohjoismaisella kuin eurooppalaisella tasolla. Toimimme yhteistyössä Energiateollisuus ry:n ja muiden energia-alan järjestöjen ja yritysten kanssa.
Pääviestejämme
Paikalliset energiayhtiöt ovat luotettavia sähkön ja lämmityksen toimittajia ja tarjoavat asiakkailleen parempaa palvelua verrattuna toimialueen ulkopuolisessa omistuksessa oleviin yhtiöihin. Siksi poliittisessa ja hallinnollisessa päätöksenteossa tulee ottaa aina huomioon paikallisten energiayhtiöiden asema ja toimintaedellytykset. Paikallisten yhtiöiden sähkön ja kaukolämmön tuotanto on vähäpäästöisempää kuin Suomessa keskimäärin. Paikallisvoiman jäsenten sähköntuotannosta lähes 90 prosenttia ja kaukolämmön tuotannosta yli 75 prosenttia on päästötöntä.
Sähkömarkkinoiden tulisi kannustaa yhtiöitä investointeihin, jotta sähkön saanti olisi Suomessa jatkossakin turvattu. Sähkömarkkinoiden toimintamalli ei saa suosia suuria toimijoita pienten kustannuksella. Kilpailu sähkömarkkinoilla on turvattava, ja asiakkaiden toimiva yhteys myös sähköverkkoyhtiöön tulee säilyttää.
Lämmitysmarkkinoiden tulee jatkossakin perustua paikallisiin kaukolämpöverkkoihin, joiden kautta päästöjä voidaan tehokkaasti vähentää käyttämällä päästöttömiä energianlähteitä ja yhdistämällä kaukolämmön tuotantoon lämpöpumppuja, lämpövarastoja ja hukkalämpöä.
Kotimaiset polttoaineet, kuten metsähake ja bioteollisuuden sivutuotteet vähentävät päästöjä, lisäävät Suomen energiaomavaraisuutta, parantavat työllisyyttä ja vähentävät öljyriippuvuutta. Niiden käyttö energiantuotannossa on tärkeää turvata myös jatkossa. Sähkön ja lämmön toimitusvarmuudesta on huolehdittava koko maassa. Tässä paikalliset energiayhtiöt ovat avainasemassa.
Eurooppalaisessa energian sisämarkkinakehityksessä tulee huomioida jäsenmaiden erityiset olosuhteet. Liian pikkutarkkaa EU-sääntelyä tulee välttää. Pohjoismaista sähkömarkkinaa on kehitettävä tavalla, joka palvelee koko järjestelmän tasapainoa ja hyödyttää myös loppuasiakkaita.
Sähkön- ja lämmöntuotannon päästöt vähenevät Suomessa nopeasti, ja olemassa oleva lainsäädäntö ohjaa kehitystä tehokkaasti. Ilmastonmuutoksen torjunnassa tulee toimia jatkossa aktiivisemmin erityisesti liikennesektorilla, jolla on saatava aikaan merkittäviä päästövähennyksiä tulevina vuosina. Paikallisvoiman yhtiöt ovat mukana kehittämässä sähköliikenteen tarvitsemaa infrastruktuuria ja biokaasun tuotantoa.
Jäsenet
- Alajärven Sähkö Oy
- Esse Elektro-Kraft Ab
- Etelä-Savon Energia Oy
- Forssan Verkkopalvelut Oy
- Haminan Energia Oy
- Herrfors Oy Ab
- Hyvinkään Lämpövoima Oy
- Jylhän Sähköosuuskunta
- Karhu Voima Oy
- Kauhavan Kaukolämpö Oy
- Keravan Energia Oy
- Keuruun Sähkö Oy
- Koillis-Satakunnan Sähkö Oy
- Kokemäen Lämpö Oy
- Kokemäen Sähkö Oy
- Kokkolan Energia Oy
- Korpelan Voima
- Koskienergia Oy
- Kotkan Energia Oy
- Kronoby Elverk Ab
- Kuoreveden Sähkö Oy
- Köyliön-Säkylän Sähkö Oy
- Lammaisten Energia Oy
- Lankosken Sähkö Oy
- Lehtimäen Sähkö Oy
- Lempäälän Energia Oy
- Leppäkosken Sähkö Oy
- Liedon Lämpö Oy
- Loimaan Kaukolämpö Oy
- Naantalin Energia Oy
- Nivos Energia Oy
- Nurmijärven Sähkö Oy
- Nykarleby Kraftverk Ab
- Omavoima Oy
- Outokummun Energia Oy
- Paneliankosken Voima Oy
- Parikkalan Valo Oy
- Porvoon Energia Oy
- Raahen Energia Oy
- Raseborgs Energi Ab
- Rauman Energia Oy
- S2B Energia Oy
- Sallila Energia Oy
- Satapirkan Sähkö Oy
- Seinäjoen Energia Oy
- Suomen Voima Oy
- TriPower Oy
- Vakka-Suomen Voima Oy
- Valkeakosken Energia Oy
- Vatajankosken Sähkö Oy
- Vetelin Energia Oy
- Ålands Elandelslag Oy
- Äänekosken Energia Oy